Selasa, Oktober 20, 2009

KURUS vs GUMUK !!!!!

Tajuk cam gempak je kan.....tapi itew lah masalah saya buat masa sekarang ni...GUMUK!!

Betul ke saya dah GUMUK???

YA!! Betul jawapannya. Selama bersara ni, dah nak masuk setahun setengah, saya dah berjaya meng GUMUK kan badan saya yang dulu SLIM me LIM.

Kalau time keje dulu berat maintain je 50kg - 53kg tapi sekarang ni 2 kg lagi je nak cecah 60kg, sangatlah ter LAMPAU. Nasib baik jugaklah saya tergolong dalam kategori makhluk Allah yang tinggi. 162cm...kalau tak...lu pikirlah sendiri!!!!

Apakah yang harus saya buat???? DIET ter LAMPAU??? Tak sanggup rasanya nak DIET ni. Bukan apa...saya ni dahlah salah seorang pesakit GASTRIK, kang tak pasal2 dapat pulak penyakit lain.

Sebulan puasa hari tu, macam tak ada perubahan, lagi naik adalah...dan time raya pulak, ramainya yang bersuara tentang reka bentuk tubuhku..

Stok kebaya yang dalam almari, memang dah tak muat. Memang kena simpan je tu...

Buat masa sekarang ni, saya cuma control makan jelah...kalau dulu makan tak hingat dunia. Apa ada, semua nak belasah, tapi sekarang ke ingat dunialah...

Nak gi buat treatment kat SLIM WORLD tak mampu. Rasanya duit yang ada tu, baiklah di gunakan ke jalan yang BETUL...bukanlah saya kata yang SLIM WORLD tu tak betul, tapi kalau ada takat 5 - 10 ribu je...jangan kau mimpilah...

Ofismate saya dulu ada buat treatment kat SLIM WORLD ni...kalau tak silap, dia kata dekat 30 ribu jugak habisnya, mungkin lagi lebih kot sebab time saya berhenti tu dia masih tak SLIM lagi.

Awal tahun ni saya tengok posing dia kat FACEBOOK, mak aiiiii!!!! MENGANCAM... macam tak percaya je...lagi SLIM dari zaman anak dara dulu... memang TABIK SPRING lah kat dia. Akceli ofismate saya ni saiz besar tau, memang stok pakai jubah je, itu pun pakai jubah yang jenis pakai sudut ke sudut tapi sekarang macam2 fesyen dia bergaya.

Tapi yalah kan, itu cerita orang yang banyak duit, macam kita yang tak mampu ni kena lah pikir sendiri cara apa yang patut..

Turun brat badan shgga 5kg dlm 10 hari shj!trial pek 10 biji(utk 10 hari) hnya brhrga RM 30.hnya 10hr pun anda dah blh nmpk kesan YG MENAKJUBKan mklumat lanjut hubungi saya di mail
Nak Slim? Try SIY dapatkan harga promosi

Macam tau2 je saya ni dah GUMUK...2 msg ni saya copy dari tagboard saya. Nak makan pil KURUS??? Rasanya buat masa sekarang ni saya tak perlukan lagi ubat2an yang nak menguruskan badan ni. Bukan tak percaya, cuma ada rasa TAKUT & NGERI pulak.

Biarlah saya guna cara ORIGINAL. Kurangkan makan nasi, banyakkan minum air putih, buah2an dan sayur2an...insyaallah DIET ORIGINAL ni akan BERJAYA. Cuma kena ada DISPLIN yang amat TINGGI lah kan...kalau tak ada DISPLIN pun tak menjadi jugak...

3 sentuhan jemari:

~ thalhazlin ~ berkata...

huhu. turun 5kg dalam 10 hari? huish! mana sihat tu ? betol kata akak, diet original lagi bagus, lagi sihat.
wah. tak sangka slim world sangat mahal.. ish. ish.

ina @ nina @ infazety berkata...

thalha..

betul tu...mmg x caya je kn... terlampau drastik sgt pn ngeri gak kita nk cuba...

yup...sgt mahal..stok utk mak2 datin, artis2 & anak2 datuk je slim world tu...

Blogger.jinbo berkata...

1. Parallel efficiency savings and investment.
view: no savings, absolutely can not become rich; savings is not a virtue, but a means; hard work to make money not for consumption but for investment,short sleeves gowns 300$; savings is necessary to keep the investment is the attack; time is money; savings and investment should be as early as possible ,cheap hign neck wdding dresses; their laments poverty than to strive to become.
2. Liability is an asset.
that there are two kinds of people, one is to allow the flexibility to roll up the money people, and the other was the former who has virtually turned the money roll forward. Rich, that is, let the money roll up a flexible person. View: want to buy a house, loan it; just want to repay those who can not become rich; clever use of debt to create more revenue; borrowing must be for investment.
3. Even monsters to save capital.
investment principles, one must not lose the capital; investment principles of the two, we must adhere to the principle of one. View: to keep capital is money; lost capital would mean the loss of everything; no risk no gain.
4. Compound interest investment tips.
compound interest investment is towards the rich, "stepping stone." View: Time is money,cheap wedding dresses 2010; Using compound interest investments; money earned "time": "72" rule for the rich achievements.
5. Rely on "common sense" play the stock market.
looking for changing the same, which is able to make big money "common sense." View: "the power of common sense" to lead a successful investment; stocks and real estate speculation serves the same purpose; will focus on investment diversification and combine; blue chip stocks to long-term hold.
6. Fried wonders of the Fund.
view: passion and time is a successful catalyst for direct investment; the pursuit of stability to investors should do indirect investment; not blindly believe in the Fund agents recommend products to you carefully look at the past performance of commodity funds, not now performance, do not choose to stick more than the average yield rate of return of fund products, from long-term investments to bonds and stocks do not choose to consider hybrid funds which should be chosen purely equity funds, not the mountain that looks high.
7. To perform good deeds people do good, to the wicked evildoers.
In addition to strength, you need cards, cards is the password to success.
8. Not the survival of the fittest, but survival of the strongest.
powerful people are the world dominator; an appropriate time to "fraud" victory; arm themselves with the strong theory.
9. Pursuit of success.
access to knowledge from a visible place, from where it can not see the wisdom of such people have become eligible for the rich. View: chasing wealth; continue to learn about money; book, house of gold.
10. Books as well.
new generation of tycoons are reading crazy. Do not make excuses that did not have time to read.