Isnin, Julai 06, 2009

Letih Oooooo...

Letih atau pun penat adalah dua perkataan yang sama maksud. Apasal pulak saya tulis n3 ni macam nak jadi cikgu Bahasa Melayu aje...hhmmmm...

Saya penat sebenarnya ni...2 hari di Melaka. Semalam pukul 10.00 malam baru sampai rumah. Pagi ni seawal 6.30 pagi (bagi saya awallah) mesin basuh saya dah beroperasi sampailah sekarang. Dah tiga empat round dah berpusing bertukar ganti baju kotor. Mesin tu pun dah lain macam je bunyinya...

Hari Sabtu lepas seawal pukul 7.15 pagi kami bertolak ke Melaka. Saje bertolak awal, selain dari megelakan jam, speed trap pun pepagi tak ada kan...opssss...

Pukul 8.30 pagi kami dah sampai Melaka. Terus ke ladang mangga. Sekarang ni saya dah merasakan Melaka ni, macam kampung ke dua kami. Setiap minggu mesti ke sana. Sejak hb menceburi bidang pertanian saya dan anak2 pun sama jadi petani.

Anak2 memang hiper gumbira...macam2 peel derang buat kat ladang tu, nak2 ada pulak tali air kecik kat situ. Minggu sebelum ni pergi, tak hebat sangat derang kat ladang, sebab ladang tu pun masih semak lagi, tapi kali ni memang.....

Saya, tolong sikit2 jelah...tolong tengok budak2 tu, selain tu saya ada xtvt sendiri...

Semalam (Ahad), sambung lagi dekat ladang, walaupun hujan tapi tetap maintain masing2 kat ladang tu...budak2 makin sukooooo...paham2 lah kan, hujan ngan kanak2, kita dulu pun peel lebih kurang gak bila time2 hujan ni...

Lepas ladang mangga, kami ke ladang serai pulak....xtvt mancabut rumput2...tapi kami tak lama sangat kat ladang serai...akceli tak larat dah....terlalu-lalu penat..

Balik semalam dari Melaka dalam pukul 7.00 malam....jam teruk...kat exit Simpang Ampat dah start jam...u olls bayangkan bape jauh lagi ngan KL...sampai kat Senawang hb terus keluar, masuk Seremban sebab nak ikut highway Lekas.

Rupa2nya Seremban pun jam jugak....voooooo...apasal semua tempat jam ni???? Oh!! Ialah awal bulan semua orang balik kampung.

Sampai KL...dalam pukul 9.30, isi perut dulu baru balik....

Nanti saya upload gambar...semua dalam hp hb tak sempat nak transfer lagi...

2 sentuhan jemari:

nestumrasberi berkata...

salam ina,
apa kabar?
skrg ni kan baca n3 touch n gossss
sangat2 bizis

ina @ nina @ infazety berkata...

salam nino...
alhamdullilah ina sihat jee...
yup!!! ina faham, nino mmg sentiasa bzzz...
take care ya...