Selasa, April 07, 2009

Balik Kampung

Macam biasa, setiap 2 minggu...kalau tak ada apa-apa prog. saya akan balik kampung. Kampung saya sangat dekat...sejam setengah je dah sampai, tapi itu kalau jalan tak jem lah ya....kalau jalan jem, maunya tiga jam baru sampai...

Malas pulak nak berhikayat...so layan je lah gambar-gambar ni ya.

harus berposing dulu sebelum balik...



budak tecik ni, kalau dalam kete abis di roundnya...x mau duk atas pangku, tu duk kat bawah tu, kat kaki mama dia...


eeeiiiii...macam ulat nangka tau....tak reti duk diam...



sangat happy sebab ramai melayan






ni...duk kat depan dengan saya...tapi tak mau duk kat pangku...duk kat kaki saya...panaz-panaz pun layan jugak...susahnyalah dia nak tido...




suka...nampak gg 2 batang...bila duk depan ngan saya, tangan dia sangatlah cepat...kejap-kejap pegang tu, pegang ni...kaki pun sama gak...tak dapat capai ngan tangan, dia guna kaki...entah bape kali dia duk pijak & panjat saya....sabar je lah...





ni kat area bukit putus...makin teruk tu...



nampak tak???? ngerikan...





sepanjang jalan, kain kanvas ni banyak betul...




keje-keje pembaikpulih sedang dijalankan..





lagi kain kanvas





benda ni pun banyak gak...bersepah-sepah





terukkan...serius tau...ada yang paling baru punya runtuhan saya tak sempat nak snap sebab belah hb...sangat-sangat teruk...mak pun dah pesan kalau hujan lebat je....tak payah balik. dia pun takut jugak tu...




jalan baru tapi tak siap lagi, maybe ujung next year baru ready...




ni yang dah siap.

akceli ada lagi gambar...tapi kat hp hb, tak sempat nak transfer.

5 sentuhan jemari:

nestumrasberi berkata...

sejak 4 bulan ni akak dah takde istilah balik kampung. mak akak kan dah duk di saujana utama. so kampung akak tukar ke sana la pulak..

ngeri betol tengok kanvas2 tersusun sepanjang jalan...eiiiii nak lelap pun tak beranikan.

nestumrasberi berkata...

ina, book fest d pwtc tu berapa hrbulan and berape ari?

ina @ nina @ infazety berkata...

kak nestum...
book fair tu mula 17 apr - 26 apr start kul 10 pagi - 7 mlm utk ari biasa...weekend start kul 10 pagi - 9 mlm.
klu akak g melawat anak2 buah akak tu bolelah bawa derang g book fair tu, sure derang suka....

mmg ngeri kak...rasa cm nk suh hb bawa laju2 je, nk cepat sampai...

~ thalhazlin ~ berkata...

eish.. tak selamat la jalan neh.. huu

ina @ nina @ infazety berkata...

mmg kureng selamat thalha tapi ni jln utama....jln altenative jauh sih!!!!..