Rabu, April 15, 2009

Hari Minggu d Melaka

Note : Panjangnya n3 kali ni & banyak sangat pic...layan..


Last week, kami ke melaka. Akceli ari sabtu tu aiman, afiq & izzati sekolah ganti untuk hari raya, tapi sorang pun tak pegi..alasan...nanti kena tinggal ngan ayah...

Kami dari KL dalam pukul 11.30 pagi. Singgah makan kat highway dulu..



budak2 yang ponteng sekolah..




saya harus ada temankan..inilah teman saya...tak abis lagi baca..



lepas makan, terus tido. nape tau dia tido cm tu...sebab dia pakai hair clip baru..



Kami stay kat hotel ni...seri warisan resort, betul2 sebelah mini malaysia. akceli kawan hb booked chalet 3 bilik (kami pegi 4 kete), tapiiiii....chalet tu sungguh tak selamat. Belakang chalet tu hutan, punyalah banyak beruk...kami masuk chalet, tak sempat tutup pintu, beruk2 tu dah serbu....fuuhhhhhh!!!! sungguh ngeri...



last, hb suh tukar...kami duk bilik ni...okeylah untuk kami anak beranak. rm 177 semalam siap b'fast untuk 2 orang.



kawan sejati ni...



playground


inilah tujuan sebenar kami ke melaka. selain sign agreement, melihat perkembangan penanaman serai. ada 15 ekar semuanya..hhmmmm...zaman kegawatan eko. ni kenalah pikir pendapatan sampingan...



nilah pemegang2 saham serai tu...

dah hampir 80% siap. tinggal untuk dibakar aje..insyaallah awal bulan depan dah bole tanam.




izzati & miza...member kamcing ni...orang sibuk tengok tanah, dia dua orang sibuk main tanah.




macam mengidam tau saya ni...lama dah saya cari benda ni, sampai melaka baru jumpa..sedap...keropok ubi...



mandi kolam...besar kolam hotel ni....






Malam kami makan kat umbai, medan ikan bakar...orang ramai gilersss & makanan sangatlah sedap, hingga menjilat pinggan...atas tu...ketam yang dah tinggal kulit...mabeles..

seeeee....tinggal pinggan jerrr...ketam, udang, ikan kerapu, ikan pari & otak2..rega pun taklah mahal, 11 orang makan dalam 200 ++..


2 orang ni, memang tak makan...derang dah belasah dadih sorang 2 gelas...dadih kelapa muda amat2 mabeles...






hantu seafood ni...punyalah banyak dia belasah...abis kaki tangan ketam dia gigit...


Lepas check out, kita orang gi makan kat restoran ni...restoran nasi kandar subaidah. saya tak makan sebab time b'fast dah belasah banyak..pewot penuh lagi...




hb makan ni...ayam tu sangat mabeles...semua mabeles kan...ayoooo...



kari kepala ikan...ini lagilah mabeles...







zati & miza share maggi goreng...laju je derang makan..





ada auto show kat depan restoran tu...apa eh nama tempat tu...kalau tak silap depan MTDC ke..aiman & afiq sibuk nak tengok, tapi no..no..no..banyak lagi agenda nak kena buat ni..

Lepas makan, we olls ke rumah abang kamal, dia nilah yang menguruskan penanaman serai tu, kira macam 'kepala' lah. kami dijamu dengan mangga muda, hhmmm...sangat sodap..sampaikan dengan tak malunya kami sendiri yang kait buah2 tu untuk bawak balik...tu keje hb ngan kawan dia. Tapi serius...sangat sodap..makan cicah ngan kicap + gula....fuhhhh!!! tapi saya lupa nak snap lah....


kami bertolak dari melaka dalam pukul 2.30..sepanjang jalan hujan turun dengan lebatnya..tapi sampai kat rembau hujan tiba-tiba berhenti..

atas tu...kolam ikan keli..



kebetulan time kami sampai tu, ikan2 keli ni sedang diberi makan...fuhhhh!!! sungguh kureng sopan..abis baju2 kami kena air...ikan ni betul2 kelaparan..berebut2..tu yang air abis percik kat kita org.

gaya seorang petani...hehe..hb tengah berusaha tangkap ikan tu...kita orang nak bawak balik sikit. lama dah tak makan keli...

dapat pun...

ada 10 kolam...satu kolam 10,000 ekor anak ikan, tapi tak semua yang hidup, adalah dalam 2, 3 ratus jugak yang mati...

hasil tangkapan...adalah dalam 5 kg.


Kami bertolak balik KL dalam pukul 5.30 dari Rembau...Hujan lebat gilers..Sampai kat tol Seremban, jalan dah start jem. Hb keluar kat Nilai, ikut highway Lekas...jalan clear je...

Sampai KL dalam pukul 7.30. Penat gilersss...

2 sentuhan jemari:

趙又廷Mark berkata...

That's actually really cool!!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

莫文蔚Karen berkata...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色