Khamis, Mac 26, 2009

Izzati Kena Gigit

Kisahnya cam ni...

Dalam pukul 8 malam kot...saya dalam bilik baru lepas maghrib, zati sibuk bagi tau saya ada ulat kat luar, kat meja makan..saya pun buat tak tau jer, sebab hb ada. Saya dengarlah hb kata jangan usik ulat tu.

Lepas tu saya ke dapur, zati sibuk kata leher dia gatal, nyamuk banyak gigit.

Zati : Ibu, tengoklah leher ati ni...gatal, nyamuk gigit.
Saya : Ha, ialah...ibu tak nampaklah sayang, pergilah ambil bam, sapu kat situ.
Zati : Gatallah bu...
Saya : Ia, nanti ibu tengok, ibukan tengah basuh pinggan ni.

Saya pun jerit kat aiman suruh cari bam sapu kat leher dia. Dia tak puas hati tau selagi saya tak tengok betul-betul. Hisy...zati ni lah, kacau jer ibu buat keje..saya pun tengoklah...mak aiiiii...abis dah leher dia merah-merah..


tak nampak sangat kot, kabur, tapi yang merah-merah tu penuh dengan bintat macam kena gigit nyamuk tu. Kalau kat kampung orang kata kena gigit 'keling gata'



Belakang pun kena jugak. Sib baik tak kena satu badan. Kesian tengok dia, garu sana garu sini.


Nampakkan merah-merah tu. Bintat dia besar-besar tau. u olls, abaikan latar belakang tu eh! sliper biru tu saya punyer. sliper dalam umah, kaki tak tahan pijak tiles, abis tumit kaki pecah-pecah kalau tak pakai. haha...keluar topik plakkan..kita sambung lagi..


Ni kes dah tak tahan. Sapu ubat sendiri. Kat tangan-tangan dia pun kena jugak, tapi tak banyak sangatlah.


Kesian....muka mengantuk. Akceli time ni selalunya dia dah tido tapi disebabkan kegatalan tahap maksimum, terpaksalah dia tahan ngantuk.


Tengok....muka macam nak leleh dah kan. Time nilah saya bagi nasihat free kat dia. Bukan saya sorang jer tau, hb pun tambah jugak sikit-sikit dan aiman pun tumpang sekaki. Kesian dia....tension...lepas dapat nasihat percuma, u olls tengok apa jadi kat zati...

?

?

?

?

?

?

?

?

?

?

At last...dia landing kat atas kaki saya. Masa saya masuk tido pukul 12 tu, merah-merah tu dah hilang dah...

2 sentuhan jemari:

nestumrasberi berkata...

ala siannye zati. dah la gatal merenyam pastu dapat ceramah pree pulak...hehheeh

alhamdulillah zati dah ok..

kita serupa lagi ina...pakai sipar dalam umah. tapak kaki akak sensitip tahap gaban kalo kena simen/tiles. bukan aje pecah2 siap merekah macam buah delima.

anddddddd sipar akak pun kaler biru...hahahahhaa

adoiiiiiii banyak nor keserupaannye.

ina @ nina @ infazety berkata...

kak nestum...

smlm zati marah ina sbb tayang muka dia kat blog ni...dia siap suh ina delete lagi...

akakkkkkk....entah2 muka kita pn sama....hehe...alhamdullilah kira kita ni cm serasi bersama lah ek!!