Khamis, Mac 19, 2009

Pulau Lang Tengah - Part 3

Okey, last n3 (malam ke 2 & hari terakhir)...
Disebabkan dari siang kita orang duk sibuk ber snorkeling (besok dah tak boleh sebab kul 10 pagi dah kena check out, makanya kenalah pulun abis-abisan) , malamnya penat gilers...memang stok kalau paler letak bantal terus zzzzzzzz....

Malam yang akhir ni sangat-sangat membuatkan hati saya rasa nak berenang jer balik kl. Dahlah penat + badan sakit-sakit (ialah...snorkeling tak ingat dunia, macam-macam aksi dibuat...hukhukhuk...) bolehlah pulak generator kat resort tu wat hal. Bila dah jadi macam tu, sure arr akan effect letrik sekali...u olls boleh bayangkan tak???? 1 point

Saya memang dah bercadang nak tido awal, lepas jer isyak terus nak tido, tapi disebabkan gangguan letrik maka tido saya sangatlah terganggu..u olls tau, bila jer generator tu stop, air-cond pn effectlah (dah lah aircond jenis zaman jepung) dia punya bunyi + gegar tak ingat dunia...punyalah saya tension, u olls bayangkan baru jer nak mimpi tiba-tiba keur bunyi kuat yang amat.1 point....gggrrrrrr...

Rasanya dekat 4 jam jugak kot aircond tu on and off...tension gilers..

Layan gambar jer lah eh...okey saya dah janjikan nak tunjuk muka perempuan yang serba hitam tu....jom tengok...


naik bot kecik untuk di transfer ke bot besar..bye-bye..lang tengah, tunggukan kedatangan ku lagi, tapiiiii...taubat tak hingin dah duk resort ni...



Ini pic pompuan tu lagi....u olls masih tak kenal ke? Maybe pic ni kecik sangat, u olls try click this pic....




Dah kenal ke u olls??? Okeylah kalau masih jugak kabur-kabur, meh saya criter pasal dia eh! Ini lah FAUZIAH LATIFF aka GEE..dia datang sini untuk skuba diving, dia datang dengan 3 orang kawan dia, salah sorang tu kalau tak silap saya orang kuat astro rasanya, tapi entahlah..muka dia sangat familiar..

Gee ni sangat baik hati + peramah...saya dah rasa macam dia jer tokey resort tu..suka layan budak-budak.

N3 sebelum ni saya ada kata nak criter kisah tokey resort ni kan...meh saya criter..saya bukannya sengaja nak buruk-burukkan dia, tapi....lu pikirlah sendiri..

1. Tokey resort ni perempuan melayu, rasanya umo dia dalam 40++.

2. Sangat sombong u olls. Tak ada langsung tegur guest, nak senyum pun sangat susah.

3. u olls tau masa kami stuck kat jetty merang tu sebenarnya dia pun ada kat situ, tak jauh dari group kami tu dalam 50m jer...

4. Tapi, diaaaaa...wat dhek jer ngan kami yang duk terpinga-pinga tunggu berita ni..saya bukan apa, at least say sumthing lah...bagi tau hal sebenar, ni wat tak tau sambil peluk tubuh...eeeeiiiiii...menci tau...1 point.

5. On da way balik (dalam bot) dia duk criter-criter dengan GEE pasal businesslah, suruh GEE bawa keng kawan lagi, siap bagi business card lagi tu...apa dia ingat kami yang datang ni pun tak boleh bagi business ke kat dia. 1 point ..maybe sebab kami tak glamer kott...

6. Tapi....wakakaka...jahat tau saya ni...tapi tak pelah, criter pasal kebenaran kan..masa dh smpi jetty merang tu, hb & kawan GEE ni g lah ambil kete, tumpang kete orang sebab tempat parking tu kan jauh -+ 1km kott. Hb kata kawan GEE tu komplin bagai nak gilers pasal resort tu...hahaha...& the best part pulak..laki tokey tu pn ada dalam kete tu...hahaha..agaknya pompuan tu tak perasan kot..Tapi okey jugak..at least dia tau yang kami-kami ni semua memang tak puas ati, biar dia sampaikan kat bini dia tu.

disebabkan air cetak..bot kami susah nak parking kat tepi, so kami pun di bawa jenjalan sambil cuci mata...bole pulak macam tu...1 point sempatlah tengok nelayan-nelayan tangkap ikan...gigih sungguh dia orang ni...

Disebabkan kami dah jenjalan kat laut tu...makanya kami tak sempatlah jenjalan kat bandar kuala terengganu. 2 jam setengah okey. Tak ada maknanya nak ke pasar payang tu, tak ada maknanya nak g melawat masjid kristal tu, tak ada maknanya nak pergi melawat bandar tamadun islam tu (betul ke tmpt ni??) & tiada maknanya semuanya..

Disebabkan budak-budak pun sekolah keesokkan harinya + wife abang wan pun dah kejer, makanya memang tak ada masa lah nak gi jenjalan tu...sedey tauuu...akceli saya teringinlah nak singgah kat pasar payang tu, konon-konon nak lah shupping mopping tapi....hampeh..dalam mimpi jer lah..

Kami bertolak dalam pukul 3.30 petang lepas makan.

Makcik yang nganga mulut tu...dia duk ngomel dari dalam bot lagi sebenarnya...boleh pulak dia tak tido-tido. Dia duk bercakap tak henti-henti (saya & hb pun musykil, entah perangai sape yang diikutnya, sangat suka bercakap) ada jer kisah yang dia nak debatkan sampaikan naik penat orang melayan (hikhikhik yang jadi mangsa...uncle wan dia lah)



Dapat amik gambar jerr...itu pun sebab ternampak masa naik jambatan tu...Kalau tak haram...tak perasannya...


Masjid terapungkan...ia kot...calling for tad...sila jawab, betul tak itew masjid terapung??? Lalu jerlah...hukhukhuk..

Time tunggu traffic light, ada pulak kedai terbakar...sian tengah panas tu...kedai jual periuk belanga....



Nampak tak kabus-kabus tu....saya sangat suka tengok....cantik rasa cam best jerr..


Cuaca sangat tak baik dalam perjalanan tu...hujan gerimis jer..pastu jalan pun jem..tapi still gerak jugaklah...


sampai kat kuantan, hujan lebat & dah malam...jalan pun makin teruk pulak jam nyer...sian kat hb..all the way from KT dia yang drive..saya jadi co-pilot jer lah...

Kami sampai KL dalam pukul 10.30 kot...singgah makan dekat 'nasi ayam mengcongkam' dulu sebab hb dah lapar giler...izzati pulak buat hal..dah dekat sampai karak baru nak tido, makanya bila kami singgah nak makan, dia pun meragamlah...tido tak cukup..

Dan selamat sampai kat rumah dalam pukul 11.30 malam....Alhamdulillah...



Dan. inilah akibatnya kalau bercakap non stop...pengsan daaaa....
p/s : point-point yang saya letak tu bukan apa u olls, point tu menandakan yang saya sangat tak puas hati jerr...janganlah u olls ingat saya nak bagi quiz ke apa ya...hukhukhuk...

5 sentuhan jemari:

nestumrasberi berkata...

dah la penat. sakit hati,bengang,gerammmm, cam tak siokkkk holiday kan ina...

takpe takpe ada lagikan next holiday....

oooooo salah eh....bukan maya karin dan bukan jugak fasha sanda....gee ropenye....cantikkan die..dan baik hati.akak pernah sekali jumpe. dia senyum lambai tangan lagikkk.

bukan macam sorang pelakon poms tu. dah la shooting depan umah kita..usahkan nak tegor paling dan tarik muke ada....

ina @ nina @ infazety berkata...

a'ah kak...mmg sakit ati tapi sib baik pulau tu mmg cantik...xdelah ralat sangat...

gee tu mmg baiklah kak. ada sekali tu ina jupe dia kat satu function ni...mmg dia siap lambai2 tangan..

edrina berkata...

alamak..jumpa gee la bestnya..ed minat giler kat dia sejak dr zaman sekolah dulu..masa dia mula2 nyanyi tu..eekekekke

ish lawakla tokei tu.. double standard artis & bukan artis..apa dia ingat best sgt ker resort dia tu ekekek..

~ thalhazlin ~ berkata...

oho. fauziah latif rupenye. memang kan. tengok muka dia pun manis dan lembut je, tak sombong cam artis laen. ;p

ina berkata...

ed...

gee ni cantik + tinggi budi bahasa..sgt peramah...
mmg tokei tu ed...prasan cm bagus jer resort dier tu...huk..menci tau!

thalha...

ya betul kata2 tuu...
sgt baik hati..
sgt peramah...
sgt cantik...
dan mcm2 sgt lagilah..hehe..